TVOJ IDEALAN ŽIVOT, TVOJA NESPUTANA DUŠA

PRVI KORAK

Ovaj kurs je osmišljen da ti pomogne da unaprediš svoj život i dođeš do cilja koji ti je namenjen. Možda ti zvuči zastrašujuće što trenutno nije sve onako kako bi ti želela, ali veruj mi – sve može biti upravo onako kako ti zamisliš.

Daj sebi vremena. Za godinu dana ponovo se vrati ovom kursu i proveri koliko si daleko stigla. Otkrićeš da si se promenila više i brže nego što si mogla i da pretpostaviš.

Ovo jeste godišnji proces. Svake godine napravimo reviziju našeg sveta, bića, života i uporedimo sa onim što je ostalo iza nas. Tek tada otkrićemo na čemu je potrebno raditi, koliko smo vešti u isceljivanju, promenama, prihvatanju i opraštanju, u ljubavi.

Pre nego što nastavimo dalje, želim da te pitam nekoliko pitanja. Zamoliću te da uzmeš jedan divan notes i olovku i da zapisuješ svoje misli, odgovore, smernice koje ti se učine zanimljivim.

Šta je to što bi tvoj život činilo potpunijim, srećnijim, uspešnijim, boljim?

Da li je više novca? Više seksa? Ljubavi? Više poštovanja od strane porodice, saradnika? Da li će više putovanja i novih iskustava da te učini srećnijom?

Da li su to sve te stvari?

Šta god da je to što će te učiniti srećnijom, spremna sam se kladiti da spada u jednu od tri grane:

odnosi, finansije ili zdravlje

Zašto?

Zato što su to grane oko kojih se vrte sve naše potrebe i koje uglavnom dovode do toga da se osećamo nesrećno ili nezadovoljno. Te tri strane života su glavne komponente za sreću i ako samo jedna od njih nedostaje ni mi nismo kompletni.

Postoji i jedan izlizani kliše, toliko korišćen svuda da novac ne može kupiti sreću. Istina je – ne može, ali je novac sredstvo koje ti može dati slobodu. Samo u slučaju kada se pravilno koristi. U slučaju da se ne koristi pravilno može da te zarobi i natera da radiš više od 12 sati dnevno i da opet nikad nemaš dovoljno, što nas dovodi do pitanja

“Ko si ti i čemu težiš?”.

Otkriću ti jednu tajnu.

Način na koji zarađuješ novac mnogo je važniji od količine istog.

A tu su i odnosi u našim životima. Ne mogu čak ni da izračunam koliko sam priča pročitala ili čula o trostruko razvedenom milijarderu koji je razvučen u sve i jednim novinama i koji kaže da bi dao sve svoje bogatstvo za dobar odnos sa ženom i decom.

Možda ti se čini očiglednim, ali ako imaš malo ili nimalo bliskih odnosa koji obogaćuju tvoj život, ili ako je većina tvojih odnosa zatrovana ili da jednostavnije kažem – nezdrava, neće ti biti teško da budeš nesrećna i osećaš se bedno većinu svog vremena.

Naravno, sva sloboda i ispunjeni odnosi u svetu ne znače mnogo ako nemaš zdravlje.

Evo još jednog primera: Idi do odeljenja za kancerogene bolesti u tvojoj lokalnoj bolnici i pitaj nekoga na samrtnoj postelji da li bi više voleo zilion dolara ili da nije bolestan. Budi spremna da te izbaci iz sobe zbog pitanja, gađa nečim ili izvređa. Glupo pitanje. Odmah ću ti reći.

Da bi utvrdila ko si ti, moraš odrediti stepen koji potvrđuje zadovoljstvo iz sve tri grane života.

Dakle, kako ocenjuješ samu sebe i svoj način življenja, koliko si zaista srećna i ko si zaista ti? Neko ko juri finansije, idealnog partnera, rešava probleme u porodici ili kuburi sa autoimunim bolestima iz dana u dan?

Možda otkriješ da nešto opasno utiče na jednu od te tri grane i da bez obzira koliko si srećna u prethodne dve, one utiču da treća ne funkcioniše.

Lepota je da ovaj trougao života ide u skladu i da te čini boljom i zdravijom osobom, a ne suprotno.

Ako su sve ove oblasti tvog života u neredu i moraš odabrati jednu da započneš, počni sa svojim zdravljem. Imajući zdrav duh i telo to ti može dati poverenje i energiju koja ti je potrebna da bi bila prisutna i doprineće mnogo tvojim odnosima. Ne treba ni spominjati koliko je lako i dobro obavljati svoj posao ili upravljati istim kada si zdrava i mirna.

Za sada ću te poštedeti sve nauke i informacija iz tehnika postavljanja ciljeva i zašto pisanje stvari izgleda i čini da ima „magični“ efekat na tvoj mozak.

Samo ću ti dati jedno uputstvo: obavi ove vežbe na mirnom mestu bez ometanja.

Uzmi si vremena, ne žuri.

Radićeš na vežbama i molim te da beležiš sve što ti se učini važno.

I zapamti, život se menja. Dešavaju se stvari koje su van tvoje kontrole ili koje nisi mogla predvideti. Budi fleksibilna i prilagođavaj se dok putuješ ovim kursom. Ne budi stroga prema sebi ako stvari ne idu kako si planirala (stvari se ionako dešavaju mimo plana).

Ja ću ti dati neke kratke primere svakog koraka vežbe, ali važno je da ti napraviš svoj plan i modul po kom ćeš slediti sebe.

Budi kreativna.

Budi hrabra.

Sretno.

Materijali potrebni za ovaj kurs:

  • beležnica koja će ti služiti, biti tvoj intimni partner
  • olovka
  • vreme
  • internet kako bi pristupila kursu
  • dobra volja
(Visited 1 times, 1 visits today)