Kažu mi “Nema te”.

Istina. Nema me. Mada bih ja rekla da me ima tamo gde me mnogi nisu tražili. U središtu duše. Tamo me ima najviše.

Kako ste?

Tako započinju svi moji razgovori sa klijentima, tako započinje svaki moj dan dok se pozdravljam sa sobom u ogledalu. Pitate li sebe kako ste? I znate li uopšte odgovor na to pitanje? Možda je vreme da sebi na papirić zapišete gore navedeno pitanje i da ga zalepite na vidno mesto. Svaki put kada vam pogled padne na njega, setićete se najvažnije osobe u svom životu. Sebe.

Zašto me ima/nema? Gde sam?

Ima me. Izolacija nam je svima dala jednaku priliku da se osvestimo i navedemo sebe da se preispitamo šta nam je činiti, osećati i da li nam služe isti stari obrasci. Ne znam za vas, ali ljudi sa kojima sarađujem, prolaze kroz velike tranzicije i svedočim da je neminovno da se stara koža, stari život ostavi negde iza sebe. Za to je potrebno jako mnogo hrabrosti, jako mnogo svesnosti i zrnce ludosti, a onda nekako već uspemo da se usprentramo na talas promene i da na njemu surfamo u nepoznatom smeru.

Ovo su dani kada je idealno doneti važne rezolucije i usuditi se biti svoj više nego ikada. Zašto mnogi ne znaju gde bi se pre okrenuli? Zašto odjednom kontrola koju su u svom životu imali ne funkcioniše? Zato što sada nema mesta kontroli i zato što sada nemamo kuda pobeći.

Bežanje nikad nije bilo opcija.

Kakve god odluke da ste doneli, plan napisali i misli osvestili, borba sa izlaskom iz opne u kojoj se nalazite tek vam predstoji. I boleće vas. O da. Sve nas. Jer do leptira se ne dolazi samo sanjanjem u bojama. Do leptira se dolazi kada radimo konkretno i sa jasno postavljenom namerom.

Da bi se namera postavila potrebno je slediti zov radosti u sebi.

Mnogi slušaju, ali ne čuju. Slušanje je tehnika tišine. Što više tišine ste u stanju popiti naiskap, to ste snažniji da prihvatite sebe.

Kako ja mogu da vam pomognem? Otkriću vam da je meni izolacija donela priliku da shvatim šta ne želim, po prvi put jasno i definisano. Toliko dugo sam se prilagođavala mnogo čemu da sam na kraju shvatila da mi se više ne prilagođava i da želim sebe za sebe. U mom životu više nema mesta za sebične i male koji gaze preko emocija i ljudi. Takođe u mom životu čišćenjem se napravilo mesta za nove ljude, izazove i poglavlja.

Kreativnost mi je dala snagu i krila, a projekti koji su se rodili u jednom obliku, porasli su do neslućenih visina i raduju me na nov način. Shvativši da je osama lek, shvatila sam i da je ponekad ljudima potrebno da ih neko kroz istu sprovede. Mislim na kurseve.

Odlučila sam da unapredim svoj rad kroz odnos sa svima vama i da od sada u ponudi imam isključivo programe koji uključuju aktivan rad sa moje strane i posvećenost klijentima. Naravno da je lakše prodavati pasivne kurseve jednom kada ih napraviš. Treba ih i napraviti. A meni se čini da je izazov osetiti energiju grupe i dati sebe celog kreirajući svako predavanje da bude unikatno. Znači da vam je na raspolaganju prvi program u trajanju od pet nedelja, a u planu su i drugi programi. Lakoća ne dolazi ako sedimo i čitamo nečije misli, slušamo nečije lekcije. Lakoća dolazi ako nas neko navede preko litice naših misli i emocija i nauči nas da se zaustavimo u pravoj sekundi i odlučimo da li ćemo pasti ili se izdići snažni i novi, bolji za sebe.

Prve nedelje od 5 planiranih, dobijate uputstvo i sve ključeve na uvid. Slušate nekoliko video materijala, a onda kreće akcija. Svakog jutra, 20 dana (ponedeljak – petak) radimo zajedno i uživo. Imamo i grupne sesije u kojima radimo na određenim problemima i na licu mesta ih rešavamo. Svaki polaznik dobija print primerak svoje radne knjige koja broji više od 20 metoda, oko 200 stranica meditacija, afirmacija, vodiča, zadataka i tehnika iz energetske psihologije.

Zašto je moja odluka da od sada radim sa grupama i da sve radionice budu na ovaj način? Zato što tako mogu da radim sa svakim ponaosob i zato što znam da će se na ovaj način odlučiti samo oni koji zaista nešto za sebe žele, usuđuju se da rade i prođu kroz transformaciju ne plašeći se izazova.

Biti leptir je lako i moguće, ako smo spremni odbaciti čauru i maske iza kojih se krijemo.

Ne podsećam tebe, podsećam sebe. Otključaj se.

Svake nedelje, nova epizoda
3
(Visited 29 times, 1 visits today)