Sve je jednostavno.

Niko me tome nikada nije učio. Ako bih ti sada napisala koliko puta sam u svom životu čula:

  • Ne možeš ti to uraditi.
  • Treba da imaš siguran plan.
  • A znaš koliko njih nije uspelo.
  • Šta ti vredi kada je ovaj svet korumpiran i pokvaren.
  • Misliš da si jedina koja to želi.
  • Da je život tako jednostavan svi bi uspeli.

i milion nekih drugih verzija koje si sigurno i ti čuo. Znam. Nisam jedina. Možda sam samo među retkima koja je pola života provela svesna da se nalazi na mestu sa kog se treba pomeriti. Možda nema mnogo sličnih meni, ali danas znam da nas ipak ima.

Nemoj da misliš da je lako. U pravu su, nije. Znaš li šta nije lako? Pomeriti se sa mesta uprkos svima njima. Usuditi se, biti svoj, odustati od ideje da se uklopiš u svet, prestati slušati druge i usuditi se prosuti snove na javu. Da, da, prosuti ih, da ih svi vide. Kako drugačije sanjati? Kako drugačije upregnuti konje života i poterati ih u kas ako mislimo samo promatrati i sanjati iza kulisa?

Iza kulisa se ne dešava ništa. Odmah to zapamti. Spremaju se hrabri da izjure na scenu, neko se šminka, neko neprimeto prolazi pored onih što će jurnuti napolje svakog časa. Ne znam gde si ti u celoj priči, ali gde god da si, ja ću da kažem svoje.

Život se ne dešava kada si spreman. On se živi sada i prati u korak na svoj način, kako god umemo. Nije važno znamo li sve korake ili ih učimo u hodu. Nije toliko bitno ni koje boje su ti oči, kakve ti diplome skupljaju prašinu na policama, kao ni imaš li euro ili nekoliko miliona eura na računu. Život se jednostavno dešava, mimo svega.

Ako si pametan, poslušaćeš me. Baci se u njega, ne posmatraj, ne čekaj. Baci se kao ludak. Glasno, srcem, dušom, celim bićem. Baci se da svi čuju, vide, sklone se pred tobom. Ma baci se da sva vrata i brave sama popuste i otvore se.

Kakve god da si imao planove, zaboravi na njih. Istražuj, osluškuj, prepusti se. Struja života uvek vodi tamo gde nam valja biti. Ako imaš sjajan plan, stavi ga na papir i nađi koji je prvi korak ka njemu. Ako imaš sjajnu ideju, razdradi je u svojoj glavi i nađi prvi detalj njene slagalice na javi. Ako imaš strahove, prođi kroz onaj kog se najmanje bojiš, pa onda nastavi dalje dok ne dođeš do onog najstrašnijeg. Na kraju ćeš i njega proći, znam.

I ako misliš da ti treba još malo znanja, još koji korak da se opremiš za pokret i uspehe, za život, grešiš. Treba samo da kreneš. Život zna da si spreman.

Vreme je jedino što igra za nas samo ako mu se prepustimo, a zgrabimo ga u isto vreme sebično i svaki sekund uložimo u sebe. Nema šta da se čeka. Jednostavno kreni.

Ako još uvek nisi, vreme je da pogledaš i kako se otključavaju odaje života, kreiraju vizije, žive snovi, ruše strahovi, preokreću tuge u sreću i prave sjajni tragovi u životu. Vreme je da otkriješ moju viziju otključavanja života.

12 keys Atelier ili 12 ključeva Atelje krije u sebi sve što ti je potrebno. I ne moraš čekati da ga proputuješ. Dok putuješ, ti stvaraj i živi. Jedino tako moći ćeš u njemu opstati i uživati.

2
(Visited 67 times, 1 visits today)