Mene je uvek nerviralo uklapanje u forme, zakone, kalupe, običaje, očekivanja okoline. 

Odrasla sam u Somboru i obožavam ga. Prepun je magije koju opisujem svima gde god da krenem u svet, na radionicama ga spominjem, pišem knjige u kojima se moji junaci uvek vraćaju u njega, ali ima i nešto što mi se nikad nije sviđalo u njemu. 

Kalupi. 

U tem Somboru, sve je u kalupu… bilo da si umetnik, pisac, lekar, pekar, dođoš, kafedžija pod bođošom, svejedno… Kad se jednom tu rodiš, kalup ti ne gine – ovaj ili onaj… E mene je uvek zanimalo kako da ne budem u kalupu, kako da pobedim očekivanja i izbegnem zamke koje postavljaju oni koji se plaše sopstva. O da, najveće su zamke onih koji ne poznaju sebe i nisu intimni sa svojom dušom. 

Mene je uvek više zanimalo, kako se leti na vetru, koje poruke kriju tajni redovi slučajno otkrivenih knjiga, kako miriše cveće lokvanja na sred Bačkog kanala, ko su ljudi koji plešu bosonogi kada ih niko ne gleda. Uvek sam više volela da učim o zakonima duše, putevima kojima se stiže u središte bića, a ne u direktorske fotelje. Za mene su boje ples mašte, a ne paleta za snobovske kuće. 

Zato danas tako i živim. Pišem, kreiram mape po kojima putuju nesputani i oni koji to tek trebaju postati, a ne verujem u norme, ne pridajem mnogo značaja sistemu, ne sanjam titule, sanjam ljude koji bosonogi pričaju svoje priče svuda u svetu i hrle nesvesno jedni ka drugima ne bi li naučili nešto novo, zagrlili se, iscelili na svom dugom putovanju . povratku ka sebi. 

Zato danas moja nesputana duša veruje da svakome treba malo magije, neko je hrabriji pa je uzme sam, neko nije ali ga radionice, knjige, mistični simboli tišine, šaputave priče predaka dovedu na put kojim se putuje u najdublje predele duše… 

Zato danas ja biram slast utrobe života, jer u njoj ko se okupa sebe iznova spoznaće… 

I zato najavljujem neka lepa dešavanja u Somboru, tamo gde je sve počelo…a gde ćemo se sretati uvek iznova i uvek za nijansu promenjeni… 

Meet up, radionice, otključavanje nesputanosti i buđenje magije… Može li bolje od mesta na kom je sve počelo? Može li lepše od mirisa drevnog? Može li intimnije od okruženja ljudima uz koje si nag dušom?

Hoćete da se družimo? Ostavite mi komentare ispod teksta. Ja jedva čekam!

somborske niti nesputanosti
Nisi nam se pridružila još uvek? Ne brini, ima vremena. Družimo se svake nedelje u 9h. Dovoljno je da se prijaviš na YouTube kanal i otkriješ više…
 
(Visited 79 times, 1 visits today)