Kada u prostoriju ukorači voljena žena, primete je svi. O da, ne sumnjajte u to.

Svaka žena to primeti i zna, muškarac tek poneki. Muškarac primeti da je lepa, negovana, da sija na poseban način. Na način kao da je tuđa. U tome i jeste problem sa vama dragi muškarci. Vi primetite samo tuđe, nikada svoje. Tek ako vam se desi da i vaša nekome zasija, ali tada je obično prekasno i ona više nije vaša ili ćete biti dovoljno brzi da osvojite sve njeno, zauvek.
Želite li otkriti zašto?

Nema tajne. Ne postoji nikakva misterija i žene uopšte nisu komplikovane. Samo su žene. U tome i jeste čar njihovog postojanja. Imati ženu koja je zaista vaša, koja vas voli, obožava, spremna je sa vama pregaziti ceo svet, koja vas dočekuje u krevetu topla i meka, mazi vas, strastveno osvaja, prekida dok gledate fudbal želeći baš u tom trenutku zadovoljenje, spremna vam je roditi decu, posebna je žena. Međutim, takva žena ne dolazi od Boga, niti je možete poručiti na nekom sajtu. Za takvu ženu trebate biti posebni i svesni muškarci.

Zašto je odjednom lepa i nasmejana, a dok je bila sa vama uplakana i neugledna?
Zašto je odjednom svi primećuju, a i vi pored njih?
Zašto je…
Možemo se pitati mnogo toga, ali odgovori su vrlo jednostavni.
Svaka žena je posebna žena.

Kada je osvajate sve vam je njeno lepo, miriše vam na strast, misteriju, magiju, nežnost, decu, porodicu, putovanja, tajne i marcipane, zar ne? A onda kada postane vaša pretvori se u aždaju i zvocalo? Sutra malo.
Vaša je žena dragi muškarci slika vas samih. Ono što dajete, to vam se utrostručeno vraća.

Lepa i negovana žena je voljena žena. Nasmejana i zadovoljna žena je koja uživa u pažnji svog muškarca, divljim uzbuđenjima koja dele u postelji, tajnim i dugim razgovorima kojima neke noći pretvore u intimne trenutke. Žena voljena je žena koja je saslušana, pošteđena, sigurna, čuvana i mažena. Žena kojoj se kupuje cveće bez povoda, nakit za sve prigode, da vam samo sa njim i par kapi parfema prošeta kroz kuću i da je ugledate kako se sprema za taj poslovni susret znajući da ste je vi učinili lepom i poželjnom. Zadovoljstvo koje joj pružite sijaće na njenom licu, na njenom telu. U koraku će joj goreti strast samo ukoliko joj strašću okupate dane i noći, iznenadne vikende u kojima ćete se zatvoriti u neku brvnaru i dočekati zore ljubeći svaki milimetar njenog tela, čitajući joj poeziju, ispijajući sa njom vina ili gledajući u tišinu, jer to je vreme koje ste odvojili za nju.

Žena koja treperi smehom da se oko nje svi naježe od želje i poštovanja, žena je koja iza sebe ima moćnog muškarca. Svog muškarca. Onog pored kog joj ne treba niko drugi, kome sa čežnjom čeka završetak dana i toplinu doma. Žena koja hrabro korača svojim uspesima, podržana je žena i zna da kakvim god poslom odluči baviti se, iza sebe ima veliko srce i snažna ramena i oči ljubavi koje će ponosno u nju gledati, radovati joj se, strpljivo njene ideje čuvati.

I ne dragi muškarci, nije ženi teško da sa vama podeli tišinu, vizije, ideje, probleme, utakmicu, odsedi golog tela u vašem dresu uz jedno poluvreme dok će drugo čekati da izgorite zajedno do kraja. Nije joj teško ni da bude domaćica, majka, ljubavnica, ni vaša najbolja prijateljica. Žena koja je vaša biće vam sve. Ali prvo vi morate biti sve.

Ženi je teško biti bilo šta kada vi niste za nju ništa. Olako shvaćena, prepuštena na milost i nemilost, na kritiku i nož, na sebičnost i zaborav, žena je koju nećete videti da sija, smeje se, flertuje, željno u snu ka vama okreće se. Takva žena prestaće biti žena i sebi, a ne vama i otići će.

Volite svoje žene. Volite ih tako da je sve njihovo i vaše, da kada govore čujete svaku reč, kada plaču brišete suze i najjače grlite. Volite svoje žene da se osećaju mazno, poželjno, spremno na igru, radosno, strastveno, čak i kada nisu uz vas. Takve će žene jedva čekati povratak u zagrljaj, kraj radnog dana ili nekog putovanja bez vas.

Volite svoje žene kao što biste voleli sebe i još više od toga, jer slika vaše ljubavi biće odraz njenog osmeha, pogleda, izgleda, ženstvenosti.

Žena je žena dragi muškarci i ona koja postane gorka, očajna, gruba i ljuta, zanemarena je, neshvaćena je žena, zaboravljena je i neprihvaćena.

Zato…
Volite svoju ženu tako da ceo svet kada je ugleda zna da je baš vi volite. Jer ako nećete vi, ko će? Gledajući tuđe voljene žene nećete promeniti ništa. I dalje će biti tuđe, a ako odluče otići, nisu ni bile njihove i voljene. Zato kada jednom za sebe odaberete ženu, srcem, dušom i telom, onu kojoj u snu budite plamen, po danu oka sjaj, u dlanu utisnut trag, brigu da li ste zdravi, njeni i srećni, nemojte je prestati voleti, niti je zanemariti. Žena koja je voljena nikada neće otići.

Sve što dajete vaše je.

 

photo by Ivana Bjelić

(Visited 119 times, 1 visits today)