Božić počinje u srcu, ljubav takođe. Ako dovoljno volimo sebe, moći ćemo voleti i druge. A ako dovoljno ljubavi podelimo, dovoljno će ostati/stići i nama. Šta?
Taj tradicionalni praznični spisak.

Ponekad se pitam koliko nas zaista veruje u njega bez obzira što ga uporno ispisujemo a toliko malo stavki sa njega ispunimo. Jeste li već napravili novi? Da li već sve imate osmišljeno kako će od nove godine krenuti drugačije, samo je dovoljno da napišete, usudite se poželeti, spremiti u onaj kovčeg želja gde spavaju i prethodni praznični spiskovi?
Sve znam.

Međutim, ove godine sam odlučila da vam kažem da je spisak glupost. Možete ga pisati do sutra, ali ako se ne bacite u akciju, ako ne zaronite u ljubav do samog dna i ne budete ono što jeste, ništa od ostvarenja i još jedna godina će proteći jednako.
Koliko je malo potrebno da promenimo naša uverenja i da želje postanu stvarnost – uvidimo zaista tek kada smo spremni napraviti akciju i sami odlučiti nešto uraditi/promeniti/biti.
Hajde da to učinimo svako za sebe, sada.
Neka ovi praznici zaista budu povod i početak nekog boljeg perioda za sve nas, boljih nas, svega što za sebe želimo.

Sretno! Jer voleći sebe, prizvaćete svu hrabrost potrebnu da budete sve što zamislite, poželite, usudite se. Magični vam praznici bili dragi moji.
Vaša,
Maja

Writer