Prečesto zaboravljamo na najvažnije – na sebe same.

Koliko često si sebe upitala gde su nestali oni divni snovi koje si sanjala, kojima si poletela nekada davno? Koliko često sebi dozvoliš da u njih iznova zaviriš i raduješ im se, menjaš ih, dorađuješ, prekrajaš kao najveći kreator svog života? Koliko često spremaš ono što u duši, mislima, srcu potrebno nije? Upravo sve to vrlo je bitno kada jednom setiš se da samo treba živeti.

Život će ti dati sve. Baš sve. Svaki će korak, misao, izbor, potencijalni uspeh ili neuspeh, prijatelj ili neprijatelj biti posledica nečega što si nekada sama izazvala, poželela, promenila, pomislila, a danas u ovom sumirajućem momentu setiti se ne možeš. To je u redu, ne moraš se mučiti, ali to sve što dobiješ nije namenjeno samo tebi. Ne moraš uzeti ono što ti se ne dopada, niti konzumirati ono što u tebi nemir izaziva.

Budi konzument lepih stvari, misli, zdravih izbora i zdrave hrane, mudrih odluka, još mudrijih ljudi, magičnih poteza, velikih odluka i još većih snova. Budi konzument života.

Odluči ovog jutra ili nekog koje ti se učini prikladnijim, ali ne čekaj predugo jer vremena najmanje za premišljanje imaš. Odluči i kreni u avanturu svog života. Budi, voli, veruj, sanjaj, usudi se sve i ne boj se ničega. Strah je i onako samo obmana, opsena, tamna strana uma i mogućnost da odustaneš. Ne odustaj. Nikada. Nauči i uči, putuj i gradi, deli i od sebe istkaj svetlo u tami. Jednostavno živi.

Nemoj zaboraviti nikada.

 

 

photo by Ivana Bjelić

 
(Visited 34 times, 1 visits today)