Aktivan rad na našem ličnom razvoju često podrazumeva da naučimo nešto novo i ‘nateramo’ se zaboraviti staro/ono što nam ne služi.

U jednom periodu života više sam se okrenula unutrašnjem svetu, potrazi za mirom, skladom, seminarima, raznim interesantnim ljudima koje sam sretala na svom putu i od njih učila svakodnevno. Počela sam da pohađam predavanja iz psihologije i okrenula se modernoj grani energetske psihologije koju danas možete sresti na različite načite a izučavati na raznim univerzitetima ili privatnim akademijama. Niti je moj put bio lak, niti sam ja lako otpuštala ono što je dolazilo i učilo me, ali je bio moj put.
Bila sam gladna znanja, gladna da otkrijem nešto više, nešto novo. To više i novo svakome je dostupno i ne košta često koliko vredi. Jer vrednost jedina ostaje.

Preopterećenost mislima, anksioznost, momenti u kojima ne možeš da pronađeš izlaz iz situacije koja se stvorila bukvalno niotkuda, povod je da zastaneš i zapitaš se: “Šta želim i šta mi je potrebno?”
Osvešten trenutak da se nalaziš na ivici provalije je trenutak u kome ćeš ili ostati

na istoj ili skočiti uz najjači vrisak duše i otkriti da si življa nego što si mogla pretpostaviti i da te tek čekaju divne stvari.
Kontrola je samo strah od života.

Misli koje nam dolaze često nisu naše, nisu nam ni potrebne. Nakupljamo ih kao hrčak u svom mozgu, punimo svoje dane bespotrebnim trošenjem vremena koje uposlimo da vuče naš mozak na million strana. Od svih misli kada bismo svesno odabrali one koje nam zaista služe i potrebne su, možda bi otpalo više od 98%. Kakva cifra, zar ne?

Jedna od sjajnih stvari koju mi je donela Rada Čanak i njen Svet neograničenih mogućnosti jeste život u pitanju. Ne bilo kakvom pitanju, već nizu pitanja koja menjaju život. Kada otkrijete kao ja, da jednim pitanjem menjate svoju vibraciju i otvarate mogućnosti da se iskristališe nejasno, dođe ka vama potrebno, otpadne staro i suvišno, nećete ništa osim postavljanja pitanja nositi uz sebe kada otvorite oči svakog dana. Rada je došla nakon što sam se srela sa rekonektivnim isceljenjem, svetlosnim telima, Barsima, Omoromano čajevima, divnim znanjima biljnih esencija koje kada se primenjuju na pravi način i znalačku, miluju dušu i grle zaboravljene delove i možda bila razlog zašto sam se odvažila upustiti u avanturu psihiloškog sticanja znanja.
Svesno birati misli, znači svesno birati svoje trenutno raspoloženje, stil života, emociju, život.

I kada ka vama pohrli bezbroj misli za koje ne znate čije su i odakle stižu pitajte sebe: “Kome ovo pripada?” i dozvolite da se vrati samo odakle je došlo.

Najveći preokret napravićeš ako se odlučiš meditirati svaki dan i živeti u pitanju. Meditacija je najbolja, najbezbolnija, besplatna metoda koja ti može pomoći, biti najbolji priručnik spoznaje samog sebe, saputnik i prijatelj. Više o meditaciji u nekom narednom tekstu.

Writer