Koliko često si se upitala šta si sve mogla ostvariti da si samo bila malo hrabrija?

Koliko često ti je zapelo u grlu i nije poletelo u etar, a znaš kada bi izgovorila mnogima bi bilo lakše, tebi samoj najviše?

Koliko si strahova prigrlila umesto otpustila?

Bojimo se od kako smo naučili da prepoznajemo različitosti, uviđamo mogućnosti, razumemo sebe bolje i sanjamo u bojama koje bi mogle da se prospu životom i budu stvarne. Bojimo se jer smo negde putem izgubili dete u sebi, izgubili radost i zaigranost a za uzvrat dobili promišljenost i kočnice. Držimo ih se kao da ništa sem njih ne možemo dosegnuti. Držimo se uverenja, držimo se mržnje, držimo se predrasuda, držimo se imaginarne linije koju smo sami povukli ne bi li se ogradili od mogućnosti.

Znam da se bojiš koliko i ja sama ponekad. Znam da u tebi spava tvoja snaga i čeka pravi momenat. Znam da si u sebi velika, moćna, nasmejana i da sigurno koračaš kroz svoje mogućnosti. Znam jer sam i sama prošla isti put buđenja.

Kada sam osnovala Anima healing centar probala sam sve što mi je duša tražila. Učila sam od raznih mentora, slušala razna predavanja, posećivala seminare, naučila razne design tehnike kako bih radila sama na nekim projektima, uzela licence za publishing i okušala se među književnicima i onima koji su to želeli biti, vodila seminare u šumi, bila host za druge predavače itd. U svemu tome izgubila se potreba za onim lepim, onim što je od početka bila moja svrha, ono što jesam i što trebam biti.

DA LI JE U REDU ODUSTATI OD NEKIH PROJEKATA?

Šta ti misliš? Da li ti je neko rekao da si predodređena za nešto drugo i da tvoj put nije put koji si odabrala za sebe? Može mnogo toga da se desi i mnogo toga da bude razlog ili povod, ali ako si probala nešto i bila usmerena svim srcem i dušom da svoje ciljeve ostvariš, a onda shvatila da to uopšte nisi ti, u redu je odustati.

Bila sam često pod stresom i borila se sa sistemom, pokušavala mnogo toga, a onda sam naučila da je najvažnije šta ja mislim i šta je meni potrebno. Ne smatram neuspehom što više nisam u nekom poslu, smatram to svojim uspehom, jer sam naučila šta mi je važnije.

Na primer odustanak od pisanja za razne portale. Kako ste shvatili pisanje je moja svrha, moj posao, moj život, ali pisanje na temu koju vam diktira trend i koja nema veze sa vašim životom nije moj izbor. Da pišem o politici ne želim, smatram da je dovoljno bahatosti i bezobrazluka u ovom svetu koji se propagira kroz mržnju i previse copy paste članaka koje čitamo na temu vere, nacionalnosti, pa zašto bih ja bila deo svega toga? Smatram da je vrlo važno za koga pišeš i šta pišeš i svesna sam da ne želim pisati za konzumente koji ne misle o umetnosti, već o tami. Bolje je onda pisati za sebe, nego pisati za bilo koga drugog.

Jednostavno je, zapitaj se da li bi volela da taj ko ti nudi posao sutra piše o tebi na taj način i da li bi to čitala. Odgovor je i više nego jasan.

ŠTA ME ČINI SREĆNOM

Vreme za mene. Sloboda.
Ključ svega što radim je sloboda. Ukoliko osećam pritisak i stege oko sebe, stress koji je ponekad neizbežan, ne osećam se dobro i to mi oduzima mnogo od onoga što ja zovem kvalitetno vreme. Naučila sam šta nije za mene, šta mi nikako ne treba u životu, a neke stvari i dalje učim, baš kao i svi vi. Sve je process učenja i da nije tako, kakav bi nam život bio da sve znamo?

Najvažnije spoznaje dobila sam upravo kroz poslove koje sam po svaku cenu želela, a na kraju shvatila da koliko su mi doneli toliko su mi i oduzeli. Fokus tada prelazi samo na ono što vi jeste, što vam je bitno i više nemate vremena za gubljenje na sporedne stvari i mogućnosti koje vam se otvaraju. Budimo realni, svako od nas ima toliko mogućnosti oko sebe i kada bismo u sve ukoračili po malo, da li bismo imali dovoljno vremena i energije da se svemu do kraja posvetimo? Ja ne bih imala, zato sam se opredelila da moje pisanje bude moj posao i da moj blog koji sam stvorila 2006. godine i koji je prvobitno bio moja verzija online dnevnika, zbrka mojih misli i moje sretanje sa ljudima slične frekvencije duše, pretvorim u svoj posao. Danas je 2017. godina i sve što sam do danas napravila, mojih je ruku delo. Dizajn, ideje, kreativni izleti, shop, knjige, tekstovi, motivacija i demotivacija, sve je deo mene i raduje me što je tako. Ne bih menjala svoj put jer mi je doneo upravo mene kakva sam danas i možda u nekim segmentima je moglo lakše, ali da li bih bila ista da je bilo i za nijansu lakše?!

Sloboda da naučim da cenim svoje vreme pre svega, svoj dar, da ne gubim vreme na nebitne ljude i one koji mi ne prijaju, mogućnost da sama kreiram svoj dan. Sve je to samo deo onoga što sam dobila kada sam odlučila da odbacim ono što mi se ne dopada, a zadržim samo ono što me ispunjava i čini sretnom.

Danas nemam problem da kažem ljudima NE ako smatram da mi oduzimaju vreme (a nekad me je bilo sramota i da pomislim isto), da žele samo da ispijaju kafe sa mnom i uzimaju mi vreme, znanje misleći da čineći situaciju prijateljskom ne moraju sklapati poslove ili plaćati za usluge, danas se ne obazirem na bahatost koja je sve prisutna svuda oko nas, ne sklapam poslove bez ugovora, ne družim se sa klijentima, ne radim za džabe.

Iz mog iskustva nastala je i radionica koju danas plasiram online i organizovano u raznim gradovima.

ŠTA MOŽEŠ NAUČITI OD MENE NA KONSULTACIJAMA ILI RADIONICAMA

kako odbaciti strahove i uzeti od života ono što želiš
sve što možeš zamisliti, možeš i ostvariti
nije sramota raditi da bi došao do svog cilja
blog i književnost u paru mogu ti doneti zadovoljstvo i uspeh
od bloga može da se živi / od drugih stvari isto tako
novac kreiraš baš kao i sve ostalo u životu
strast je ono što pokreće sve u tebi i oko tebe
tvoja energija je tvoja strast, Kundalini energija je kreativna/seksualna energija i uz par adekvatnih tehnika naučićeš je probuditi i usmeriti za svoje više dobro
ti nisi dužna biti kao drugi ili slediti očekivanja svojih roditelja, partnera
nije važno šta drugi misle, važno je šta ti misliš
sve što misliš da ne znaš možeš lako naučiti
najveći uspeh koji ćeš ikada postići je da slediš sebe uvek i u svemu
greške te uče, zahvaljujući njima rasteš
svako iskustvo koje imaš može ti poslužiti da nekoga nečemu naučiš
ti si posebna i niko nikad neće biti kao ti

ZAŠTO SE TREBAŠ ODLUČITI NA OVAJ KORAK

Zato što ti niko drugi neće živeti tvoju priču osim tebe.
Zato što ćeš dobiti konkretne alate koje možeš odmah početi primenjivati, kako poboljšati svoj posao, pokrenuti isti, kreirati blog ili nešto sasvim treće.
Čućeš kako je lako zaraditi od svog znanja i gde ga unovčiti i na koji način.
Naučiću te kako da strah pretvoriš u strast i da nikad ne odustaneš od svojih snova.
Daću ti konkretne alate za tebe koji ti budu potrebni kako da sa radionice odeš promenjena, spremna na velike poduhvate i zauvek zaigrana svojom energijom koja će te pokretati da uvek ideš dalje, preko granica svih mogućnosti i strahova.
Dobićeš zbirku alata koje ja primenjujem da te vode na tvom putu promene.

Grupe su male iz razloga što se jedino tako kvalitetno kvalitetno mogu svačijoj priči i ideji posvetiti.

Besplatan webinar

Mnogi od vas mi pišu šta je radionica, šta se može čuti, naučiti, kako to izgleda kada se radi u grupi, pa sam iz tog razloga odlučila napraviti webinar kako bih vam približila o čemu se radi i koje sve teme pokrivamo na radionici. Nadam se da ćete uživati. Vidimo se.
Sve što je potrebno jeste da se 13. septembra u 11:11am nađeš online i putem linka ispod uključiš u webinar.

Writer