Ogledalo si mi. Ogledalo sam ti.

Odraz koji vidim, odraz je koji dajem. Odraz koji vidiš, odraz je koji daješ.

Lepa sam koliko si i ti lep. Lep si koliko sam i ja tebi lepa.

Učili su nas da vidimo lepotu, a mi smo zaboravili. Učili su nas da je svako došao na ovaj svet dobar ali su ga prilike promenile.

Učili su nas da verujemo u dobro koje ide ka nama, a mi smo odabrali sami u čega više verujemo.

Koliko često si se našao u situaciji da osudiš nekoga bez da si mu dao priliku upoznati ga? Koliko često si upro prstom u neku ženu koja nosi veo ili je drugačija od žena na koje si navikao, samo zato što nisi u stanju prihvatiti drugačije? Zašto ne umeš prihvatiti drugačije? Koliko puta si opsovao Sunce što toliko divno greje? Koliko puta si nezadovoljan čekao u redu da platiš račune? Koliko često te je zadesila gužva na autoputu i bio si besan, iznerviran i proveo vreme čekajući da se kolona pomeri gunđajući i psujući? Koliko puta si zaboravio svojoj ženi reći da je lepa, voljena, podržana? Koliko puta si nekoga uvredio umesto pohvalio? Koliko puta si sebe istakao, umesto nekoga drugog pustio da prepozna tvoje kvalitete?

Koliko zaista živimo u poštovanju, trebalo bi se generalno zapitati.

Svest u nama nije probuđena dok ne naučimo da je divno nekome ukazati poštovanje i da jedino na taj način možemo i zaslužiti isto i naučiti bivati u njemu neprestano.
Vežbati ovakvu divnu tehniku, stil života, izbor je naš.

 

photo by Ivana Bjelić

 
(Visited 17 times, 1 visits today)