ZALUTALI GEN ŽENE

 Imate čudne životne situacije u kojima se nekad ne umete snaći. Nekad uradite nešto što vam ne bi palo na pamet da možete, da smete, da je u redu. I znate šta? Niste vi krivi. To je taj neki zalutali gen koji proradi u vama i napravi pometnju.
Jedna moja prijateljica je u trenutku velikih prekretnica u svom životu ostavljajući muškarca kog je silno volela, umesto da ode kod frizera, nađe novog ili kupi bezobrazno skupe cipele spakovala svoj kofer i zapalila u nepoznato sa poslednjom ušteđevinom na računu. Niko se nije u trenutku mogao snaći.
– Gde si sada? Gde ideš? Kome ideš? Što se ne javljaš?
Bila su to samo neka od pitanja koja su stizala u porukama, mejlovima, a ona je grabila hrabro dalje ne odgovarajući nikome šta se to desilo i zašto. Kao da je prošla da potraži samu sebe negde u tuđini i da vidi može li to uopšte. Hrabro. Ludo. Spremno sa neizvesnošću raznih situacija i mogućnosti koje bi se našle ispred nje. Neke žene plaču. Neke prave scene. Neke troše novac na nakit, odeću, traže način da okrenu novi list u životu, a neke žene spremno odluče da odu korak dalje ostavljajući sve iza sebe.
Dok su svi lupali glavu gde je ona, tražili načine da je vrate kući, on zbog koga je odlučila da ode je ćutao i spuštao glavu sam pred sobom bez pomisli da poželi da je vrati sebi, a ona je ostavljala svoje tragove po Parizu, Amsterdamu, Firenci… Možda ne sasvim sigurna da je mirna u srcu, ali svesna da može i sama gde god se okrene, da ne zavisi ni od koga, da je njen život samo njena stvar…
Ostatak kolumne možete pročitati klikom na sliku iznad.

Leave a comment