PISANJE KAO TERAPIJA

Znate li čoveka koji se ne suočava sa određenim problemima?

Čovek koji ne rešava problem svet posmatra iz ovog ugla: – svet u kome živim je jednobojan, gust, jedva koračam kroz njega a sebe osećam odvojeno. Ne postoje slike, filmovi, muzika, nemam mogućnost da crtam, pišem, vajam. Ne sećam se šta znači kreativnost, sreća, radost. Ne osećam da imam problem jer ovaj svet je jednostavan, postoji odvojeno od mene, a ja ga samo posmatram i ništa ne moram raditi jer će kao odvojena Celina proći mimo mene. 

Izbegavanje problema je često nemogućnost da se sa istima suočimo.

Polako prolazimo kroz različita stanja misli, slike, telesne senzacije i emocije, ali se nikada ili retko kada osvrćemo na izvor problema. Sakrivajući pod slojevima problem koji naizgled bivaju sve manji, mi potiskujemo primarno stvarajući naboje gore pomenute u Dubokom PEAT-u i zanemarujemo svoju suštinu.

Terapijsko pisanje zasniva se na metodama otključavanja, skidanja naboja odnosno slojeva koje smo vremenom ili kroz prošle živote nakupili I iza kojih spava naša celovitost.

Postoje ljudi kojima je teško verbalizovati svoje misli, emocije, telesne senzacije, slike koje im se javljaju I u tom slučaju metode ključeva pisanja čine da se blockade uklone jedna po jedna dok ne ostane naše sebstvo, naša suština.

Terapijsko pisanje radi se po pravilu u minimum 7 seansi u trajanju po sat vremena, ali uvek ostavljamo klijentu da sam odluči koliko seansi želi.

Klijent za vreme seansi otkriva slojeve naboja koji su mu često bivali nepoznati kroz negaciju i suprotnosti svojih težnji života.
Već nakon prve seanse dolazi do značajnog pomaka ka sebi i započinje putovanje koje volim zvati po mojoj novoj knjizi koja je u pripremi “Putovanje u središte duše”.

Zakažite svoje seanse putem kontakt forme.