PEROM IZ DUŠE


Njeno ime je Lejla Salcin. Student je Pravnog fakulteta Džemal Bijedić u Mostaru.


Perom ja rušim predrasude! 
Progovaram o stvarima koje se mnogi plaše reći, govorim o ljubavi, iskrenoj. Za pero kao što je moje, nije bilo potrebno ništa mnogo. Ja sam jednostavno samo pisala, i još uvijek pišem. Za moje pero, nije potrebno ništa skupocjeno, moje pero već odavno posjeduje ono najveće bogatstvo, posjeduje moju dušu i moje srce. 
Ovim bogatstvom ja pišem, ja pričam, i ja postojim. Tako dajem život mojim mislima, tako im dajem krila da polete do vaših srca, da taknu vašu dušu, da pronađu nešto davno izgubljeno, osmijeh koji se ugasio, i ponovo se oglasio, sreću koju ste doživjeli, ili čak sami sebe u mojoj pisanoj riječi. 
Pisati, nije lagan posao, ali je i hrabrost. Izašla sam po prvi put na scenu pisane riječi, među vas velike ljude, kojima se uistinu divim, divim se vašem radu. Došla sam među vas, velike književnike, ljude od iskustva, kako bih naučila nešto novo, spremna na kritiku, spremna na izazov, spremna na nove odgovore, i nove misli. 
Pisanjem nastojim srušiti ograde koje nas dijele, približiti ljubav u ljudska srca. U pisanju sam još odavno pronašla utočište od vanjštine, svjesna da nisam i ne mogu biti ‘omiljena’ svima, svjesna sopstvenih kvaliteta, svjesna sebe. Odlučila sam praviti male, ali ipak velike korake vodeći se pisanom rječju, bez straha, bez predrasuda. Moje misli će nastaviti let do vaših srca. Perom nastavljam dalje, ruku pod ruku. 
Pisat’ ću onako kako najbolje znam, dušom i srcem. Za drugačije ne znam. Jer moje misli me uče o mnogo ljepšim stvarima i viđenju svijeta, uče me kako nije sve tako crno, kako još postoji ono plavetnilo iznad moje glave, uče me kako osmijeh još uvijek odjekuje, još se čuje, uče me kako iskrena ljubav još postoji. Mojim mislima, mojom pisanom rječju, želim objasniti svijet u kojem se nalazimo, začarani krug u kojem živite. 

Moj motiv, moja želja i moj uspjeh su dovoljno jaki da bih se klonila ove zbrke. Zato i pišem, srcem i dušom, ne obazirući se na “svijet”. Jer, svoj svijet već imam, a perom ga upotpunjavam! 

Leave a comment