MENTORSHIP – Zašto i ti ne napišeš knjigu?

Mentorship je druženje, vizija onih koji stvaraju, vođeni nevidljivim energijama kreativnosti, umnosti, emocija, ličnih spoznaja. Verujem da ponekad nismo u stanju otključati sve odaje u duši, a onda nam neko kao dodirom ruke pokaže da vrata nikada nisu ni bila zaključana. Što se tiče samog programa, nudi ti mogućnost da sa piscem, tj. sa mnom stvoriš svoje delo i da tvoje vizije postanu stvarnost.

Zašto ja?

Možda si čitao nešto moje, možda ti se dopada moja energija, možda voliš nekonvecionalni način kanalisanja i sticanja znanja. Pišem od kako znam za sebe i pisanje jesam. Moj život, način razmišljanja, pretakanje emocija, prelivanje u sadašnjost iz nekih davnih vremena koja nosim u sebi, jeste moj način/moj odnos sa perom duše.

Pre početka programa potrebno je potpisati Ugovor, kako bismo oboje dali formu našem poslovnom druženju, a ujedno verujem da je Ugovor i neka doza ozbiljnosti koja te s vremena na vreme opomene da ne treba odustati i svoje izbore prepustiti odlaganju. Meni je to posao i ljubav, a tebi avantura iz koje trebaš izaći sa novim spoznajama i zadovoljan onim što si napisao i usudio se.

Mentorship program je kreativna radionica u kojoj otkrivamo šta Ti želiš, koja je tvoja ideja, zašto to želiš i radimo na ostvarenju iste kroz pisanje, meditaciju, vizualizaciju, opažanja itd. Plan rada je takav da sam ti na raspolaganju svake nedelje u pisanoj formi putem e-mailova. Tvoje je da stvaraš, a moje da kanališem tvoju ideju zajedno sa tobom u sjajan produkt. Mentorship podrazumeva minimum jednom mesečno konsultacije od sat i po putem Skype-a (ili se vidimo uživo ukoliko mogućnosti postoje), kako bismo otkrivali put kojim tvoje pisanje želi poći, analizirali, poradili na tehnikama, smejali se, a možda i plakali.

Krećemo od ideje, a onda je razrađujemo, bavimo se raznim zadacima (intervju, analiza, čitanje određenih dela), istraživačkim radom ukoliko je potrebno i naravno pisanjem. Ti ćeš pisati ja ću slediti tvoje znakove i voditi te kroz sve faze u koje ćeš ukoračiti. Svako od nas ima svoje lične demone, blokade, padove, napade ludila, besa, tuge i veruj mi oni su sjajni kada ih pogledaš iz drugog ugla. Koriste ti, a često se pretvore u čistu magiju dela. Onaj glavni, tajni sastojak koji udahne život kroz prizmu čitaoca.  

Pisanje knjige i mentorship nije radionica pisanja – gde se uče tehnike kako složiti rečenicu i pravilno upotrebiti određenu stilsku formu.

Naravno da ću sugerisati pravi put. Za to postoje radionice kreativnog pisanja, recimo kod prof. Tadića. Mentorship program je kreativno buđenje pisca u tebi, svetla koje će te voditi za sve buduće projekte, magije za koju nisi ni znao da poseduješ. I naravno discipline. Jer bez discipline nema pisca. Kada prođemo sve deonice puta, uobličimo priču, imaćeš rukopis u rukama i na tebi je da ga podeliš sa svetom ili sakriješ. Verujem da ćeš ga podeliti.

Mentorship program traje 7 meseci.

Cena je 75€ mesečno ili u celosti 525€.

Hajde da se za početak nađemo/dogovorimo termin jedan dan na Skype kafi, popričamo o tvojoj ideji i vidimo gde nas to dalje vodi.

Perom duše stvaramo, a  često perom do duše stižemo.

Ukoliko želiš da mi pišeš o svojoj ideji, prijaviš se na program, napišeš knjigu, otkriješ nešto drugačije učini to odmah, zašto čekati.

 

Leave a comment