KAKO PROBUDITI KREATIVNOST


Mada jedan od likova njegovog romana “Sunce se ponovo rađa” kaže: 

Ne možeš pobeći od samoga sebe tako što ćeš se stalno seliti iz mesta u mesto”,

čini se da je čuveni američki pisac Ernest Hemingvej čitavog života baš to pokušavao. Meni je interesantno što kuda god da krenem okrznem neki njegov citat, njegovu misao, a prija mi. 
Davno sam pisala o tome kako mi je prijatelj Pologos preporučio da u Veneciji posetim bar u kome je on voleo da pije, provodi vreme. Mnogo toga sam u prethodnim blogovima pisala, godinama koje su ostale iza… Te blogove danas možete potražiti u romanu “Maslačak nošen vetrom” jer su pretvoreni u moju životnu priču, ljubavni čin, traganje za dušom, spoznajom, mnogo toga. Odlučila sam da je tako bolje. Arhivirati na neki način sebe u divno ukoričeno izdanje koje će da poleti svetom, a nekima bude i posebno drago. 

Maslačak nošen vetrom danas leti mnogo snažnije nego kada je 2014. godine ugledao svetlost dana i to me neizmerno raduje. 

Posebnošću svih vas moj roman živi, a ja vam neizmerno zahvaljujem na tome i svima vam šaljem ljubav. 

U to ime, kao i u ime svih vas koji me pratite, blog će na vašu inicijativu imati i pored pisane reči, ponekad i video zapise, upute kako pisati, kako editovati, kako raditi na romanu, delove sa radionica, seminara, tajne ‘zanata’ da tako kažem i ne zamerite ako to nije savršeno kako bi to odradio neko profi, ja sam ipak samo pisac i moja magija je u olovci 🙂 jer tek tada moje reči zaplešu večnošću, a ja vam poklonim najbolje delove sebe. 

Za one koji i ne vole toliko da čitaju, a više vole danas popularne vlogove, evo jedan na temu kreativnosti i pisanja. 
Ukoliko vam se dopada, ostavite mi komentar ispod bloga, napišite sugestije, pitanja, predloge, raduje me da čujem povratnu informaciju. 
I još jednom,

neizmerno vam  svima hvala što me čitate! Ponosna sam na sve vas koji ste mojim knjigama udahnuli život i omogućili im tako da lete svetom dalje!  

Vaša Maja  

Leave a comment