KAKO MOŽE BOLJE OD OVOGA

Kupila je od mene knjigu “Maslačak nošen vetrom” a danas leti nošena vetrom i sama u energiji koju sam osetila još pri prvom kontaktu i par razmenjenih reči. Nisam tačno znala čime se bavi, ko je ona, ali sam znala da poseduje nešto drugačije. Njeno ime je Daniela Demić, a energija kojom ona stiže svima vama na vetru Univerzuma sve je, samo ne obična.
Predstaviće vam se sama: 
DD: Uverena sam da sam se rodila sa tim osećajem…i onda sam ga vremenom povremeno gubila, pa opet nežno prigrlila, pa sam neko vreme rekla bih i dobrovoljno ga davala i odricala ga se, jer se takva nisam uklapala u okolinu. Jer sam tada donosila takve izbore gde mi je bilo najbitnije da me svi oko mene prihvate i vole. Pa da…a sada znam da sam ja bila ta koja je najmanje od svih njih prihvatala i volela sebe takvu…sada znam i to da su svi ti drugi bili u mom životu da bih konačno skontala da je  jedan od osnovnih zadataka života prihvatiti i voleti sebe. Da, naravno, i razvijati se, u svakom pogledu, fizičkom i emotivnom i psihičkom i duhovnom…Fenomenalno putovanje koje je još fenomenalnije ako se čini svesno, sa svesnim izborima…
Pre skoro dve decenije rešila sam da je vreme da se pozabavim sobom na način da skontam da vredim…i da pronađem u čemu sam to najbolja na način da mogu biti od koristi i za sebe i za druge. Slabašan trag tog nečega sam duboko u sebi znala i verujem da tamo i nije toliko slabašan trag…i trebalo mu je vremena da izbije na površinu, a to je mogao jedino tako dok sam spuštala zidove koje sam podigla oko sebe (da ne budem povređena), skidala nogu sa kočnica koje sam povukla (da ne bih previše poletela), dozvolila da uverenja koja sam izgradila (ne zato što sam u njih verovala, nego da bih bila uklopljena), odu lepo lagano od mene i tako dozvolim da upoznam ko sam i da takvu neku i prihvatim i zavolim.

I naravno da je bilo pomagača u tom procesu i naravno da je bilo i odmagača (ili su tu bili samo da se vidi koliko sam sigurna u to što radim) i svima njima i svemu što sam doživela sam već godinama  beskrajno zahvalna. Da li bih nešto menjala da mogu ? Nije mi to bitno, jer o tome ne razmišljam…

Danas si Bars praktičar i voditelj radionica, takođe si ukoračila i u Access Consciousness. Kako? Možeš li izdvojiti nešto čime bi opisala taj proces, rekonekciju, dodir sa onim duboko unutar sebe? 
DD: Access Consciousness i Bars tretman su u moj život ušli tiho, nenametljivo, kroz prijateljski razgovor mene i divne moje prijateljice i pustili seme…lagano, neprimetno, totalno neprimetno čak i za mene koja sam bila prisutna pri bacanju semena….i nakon kratkog vremena, počelo je da raste, kada sam ugledala to nešto što je promilelo iz semena, bilo je začuđujuće otkriće da imam alat i način sa kojim mogu pomoći sebi i drugima u spoznavanju pristupa svesti, širenja svesnosti koja tada neminovno vodi do kvalitetnijeg, lepšeg, lakšeg, radosnijeg života. A mnogi bi to hteli, samo im treba pomoć. Mnogi i ne bi hteli, i to je ok. Svesnost znači znanje i primenjivanje da je sve što činimo i što nam se dešava rezultat naših izbora, svakominutnih. I rođenjem smo dobili i pravo da biramo, svakog minuta, i ako je nečiji izbor živeti drugačije, treba poštovati taj izbor. Šteta, rekla bih, ali da li je to zaista šteta i za njih? A onda sam zavolela i Access i Barse. I postali su deo mog svakodnevnog života, postali smo jedno. Da, naravno da se još upoznajemo, imamo još mnogo toga naučiti jedno o drugom. I tek to što me raduje!
Access Consciousness i Barsi su otvorili novo poglavlje u mom životu. Omogućili su mi da ostvarim neke od svojih želja (već sada su mi omogućili, a šta je još sve moguće?). Pre svega da shvatim šta sve mogu sebi (i da sama biram koliko ću od toga da uzmem – iskreno, ima toga što se još uvek pribojavam pružiti ruku i uzeti), da imam sertifikat da sam i zvanično kvalifikovana za rad sa drugima (jos uvek mi je tu forma bila bitna, a i zbog onih kojima će uvek biti bitna forma), da držim radionice i prenosim svoje znanje drugima (o tome sanjarim decenijama), da druge svojim rečima lično motivišem i budem pružena ruka u širenju  njihove svesti…i uživam u osećaju koji me preplavi kada mi kažu ili napišu da sam im bila od koristi (naravno, oni to umeju mnogo lepše reći), jer sada već znam da sam došla na ovaj svet da bih prvo otkrila svetlost i svesnost o sebi, ljudima, životu – u sebi, a onda drugima pomogla da ih i oni otkriju u sebi.
Access Consciousness je ta priča koja sam ja sama u osnovi. Živeti bez osuđivanja, prosuđivanja, kategorisanja dobro-loše, ispravno-pogrešno, bez drama i trauma,  gde je sve dozvoljeno ako to služi nekome, gde nema kraja, jer šta ima iza tog nekog kraja negde, gde nema ograničenja u mogućnostima već su nam svima mogućnosti beskonačne, i na nama je da iz tog okeana mogućnosti izaberemo ono što sada želimo. A ako nakon nekog vremena odlučimo izabrati nešto drugo, da je to ok (da to ne znači da smo labilni, nesigurni i ne znamo šta hoćemo).
Osećam slobodu u bivanju, otvorena sam za nove mogućnosti, igram se pitanjima kojih je Access prepun i rekla bih konektovana sam na čudesa koja se dosađuju i čekaju da mi se pokažu svaki put u sve čudesnijem obliku i načinu.
To što sam sada baš tu sa vama i što komuniciramo na ovom mestu i na ovaj način – rezultat je mojih postavljenih pitanja “Kako može bolje od ovoga?” “I šta je još sve moguće?” “I koje su moje beskonačne mogućnosti mog razvoja?” “I ko su danas moji saigrači u igri zvanoj život?”
Divni ljudi, ko zna kada i ko zna gde bićemo opet zajedno…
I KAKO MOŽE BOLJE OD TOGA?
Zaista, pitam se i sama može li bolje od ovoga? U nekom čudnom rascepu svemira, otkrila sam da se rekonekcija desila i meni samoj pa sam se usudila pitati sebe a zatim i tebe i došli smo do ove kolumne, gostujuće i inspirišuće. Ono što mene zanima, a verujem i mnoge čitaoce, šta je tačno Access i Bars i kako da ukoračimo u njega kada osetimo da smo spremni?
DD: Access Consciousness je skup verbalnih i telesnih metoda, namenjenih onima koji žele da promene bilo koji segment u svom životu koji ne funkcioniše. Ili da promene u potpunosti svoj život, ako tako izaberu…
Bars tretman je osnovni metod, nastao pre 25 godina, onda kada se njegov osnivač, Geri Daglas, upitao:
– Šta ja to trebam biti i činit da bih imao život dostojan življenja? (da, bila je to njegova molba da mu se nakon nekoliko krahova objasni kako živeti dostojan život). Kao odgovor na to pitanje i kao odgovor na njegovu otvorenost, “pojavili” su mu se Barsi. Barsi u vidu 32 tačke na glavi ispod kojih su naboji su svim našim mislima, stavovima, prosuđivanjima, verovanjima, osećajima koje smo pokupili tokom života o svim životnim područjima. O novcu, iscelivanju, kontroli, kreativnosti, starenju, radosti, telu, seksualnosti, kreiranju, prostoru, vremenu, dobroti….veoma laganim dodirom Bars tačaka, dolazi do aktiviranja tih naboja i dolazi do otpuštanja svega onoga što nas koči da u svim životnim segmentima živimo sa lakoćom i radošću. Na najlaganiji mogući način, na način da dok ležite i uživate i nalazite se u dubokom relaxu, Barsi rade otpuštanja za Vas. Otpuštanja zauvek. Ono što otpustite i ode od Vas, takvo se više nikada ne vraća Vama (sem ako ne odaberete svesno da to ponovo želite).
Access Consciousness pored Bars tretmana, kao osnovni alat kojim se menja sve što želimo menjati u svom životu, koristi veoma moćan alat a to su pitanja. Živeti sa/u pitanjima. Zato što pitanja uvek otvaraju, zato što pitanjima otvaramo mogućnosti, a mogućnosti nam kreiraju izbore a izbore onda vršimo naravno mi sami. Pitanja nam otvaraju puno šire polje nego što ista misao kada se izrekne u izjavnom obliku. Evo primera. “Imam beskonačne mogućnosti da radim posao koji volim.” u “Koje su moje beskonačne mogućnosti da radim posao koji volim?” Osećate li različitu energiju dok čitate? Zamislite tek kada izgovarate. Svakodnevno….I tako izjavu u upitni oblik, i na jednostavan način dolazite do više prostora, više energije, više svega…jednostavno…
A šta ako je sve jednostavno?
O Access Consciousnessu možete više saznati na 
ili pogledati na you tube
  
od čega predlažem da pogledate i drugi prilog
ili ako ste ljubitelj naučnih dokaza o delotvornosti određenih metoda predlažem
Ja sam trenutno obučena da radim Bars tretman, Energetic Facelift,  Bio Mimetic Mimicry i Reciprocating Dimensionalities tretmane, a pored toga voditelj sam obuka za Bars tretmane, za one koji žele postati Bars praktičari.
Gde? Tamo gde su ljudi željni menjati svoj život i gde bi moja energija bila doprinos, i gde se zajednički pitamo “Koji doprinos možemo biti jedni drugima a onda i za čovecanstvo ?” 

Daniela od srca ti hvala na priči koju si podelila sa nama, objašnjenjima koja si nam poklonila i mogućnostima koje su nam se otvorile nakon toga. U našoj komunikaciji došle smo i do odlične ideje koju ćemo ljudima predstaviti kroz jedan video prilog uskoro i najaviti im radionicu i u Mainzu. Sigurna sam da će ideja mnogima doći kao otškrinuta vrata svemira iza kojih se krije izvor nepresušnog za nas, a koji budu u prilici pridružiće nam se i učestvovati… O svemu tome, uskoro na blogu…
Ukoliko ste uživali, otkrili nešto novo, imate pitanja za Danielu i posetili bi neku od radionica, možete je kontaktirati putem FB stranice ili pristupiti grupi koju vodi na svemirskoj stanici pod imenom Kako može bolje od ovoga?

Leave a comment