INSPIRACIJA KOJA NE SPAVA

Probudiće te samo jednom, negde gde se ne budeš tome nadao i znaćeš – u tebi leži neprocenjivo i nepresušno blago inspiracije.

STVARAJ!

Često srećem ljude koji se boje pokazati svoju kreativnost, pokazati ko su zaista i koliko toga mogu da pruže, a da ne govorim o tome koliko je među nama sjajnih kreatora koji hodaju pognutih ramena, glave prepune svetova i dimenzija. To otvaranje procepa u nama se desi – kad tad, pitanje je samo šta je povod i u koje nam se životno doba dogodi. Ne znam kada se meni desilo, ali znam da kreiranje podrazumeva da si drugačiji, da si pomalo ćaknut i da stvari vidiš na svoj način. Mnogi te ne razumeju, mnogima je čudno da se druže sa tobom, a kada si mlađi i još u sebi nisi našao mesto i spoznao kolika je vrednost te promene koja ti se desila, ume da ti oteža život, napravi problem da se uklopiš, budeš kao ostali.

Mnogo kasnije, naučiš da nije bitno biti kao ostali, da je tvoja vrednost baš u tome što nisi kao oni. Otkriješ koliko je lakše imati jednog pravog prijatelja nego million neiskrenih, koliko je jednostavnije provoditi vreme u kreativnim petljama svog vremena – čitajući, crtajući, pišući, maštajući. Da, zaista je to vreme koje prepoznaš za sebe, udeliš i kreiraš, vreme budnih – vreme onih što nemaju vremena za trivijalnosti, snove bez sna, gubljenje vremena.

Nikad nisam imala vremena za po podnevne dremke. Gubljenje vremena. Kada bih neki put i legla da kao odmorim, ustajala bih nervozna, polu luda i sa nekom poremećenom koordinatom u sebi, jer to vreme nije bilo vreme za uspavane, već za budne. Tada sam prihvatila da dok drugi spavaju, dremaju, ja stvaram. Moje je nešto drugo činiti u ovom životu, na ovom svetu. Vremena za spavanje kada mu vreme nije – nemam. A vi?

PREPOZNAVANJE I PRIHVATANJE

Ako ste došli u fazu prepoznatog prihvatanja drugačije budnosti, znate koliko je ponekad očaravajuće biti drugačiji. I možete sve! Ako još uvek niste, budite uvereni da hoćete – i vaše vreme će doći. Uskoro.

Ne silite se nikada da budete nešto što niste. Nije pod obavezno nositi špic nokte i hemijski stvorene produžetke na telu, jer oko vas žene upravo to čine. Nije pod moranje voziti auto ako vam je bicikl draži, bez obzira što većina oko vas čini upravo to. Nije pod moranje slediti masu, sedeti na dosadnim slavama, dešavanjima, slušati kako čopor istih a opet drugačijih čereči nekoga – ne da bi izneo pravdu, već da bi zadovoljio želju za krvlju u sebi. Ma nije obavezno ni čitati što vam se ne čita, jer ne piše svako za svakoga. Nije vam naravno pod moranje biti sa nekim tek da niste sami, jer ne može svako ni da vas voli kako vama treba. Ali je zaista potrebno, na početku i kraju svega, prepoznati srž u sebi, kao žicu prepunu izazova, iznad provalije života i skliznuti odvažno niz nju vrišteći ako vam je lakše, ali skliznuti. Budite Indijana Džons svog bića!

Voleli biste da napišete knjigu? Napišite je.

Voleli biste da snimate filmove, snimajte ih.

Želite da podelite svoja znanja sa drugima – činite to.

U vama je odgovor i ključ za svaku bravu koja vam se nađe na putu.

Prepoznajte sebe da biste prihvatili svoju posebnost i ne bojte se biti drugačiji. Drugačije stvara jedinstvenost.

INSPIRACIJA KOJA NE SPAVA

Ima noći kada mi samo sine neka sjajna ideja, a bilo je noći i kada ih nisam zapisala jer sam preumorna od prethodnih čekala jutro misleći da ću se setiti svega baš na isti način na koji mi je sinulo. Nisam. Nikad nećete. Budite uvereni. Naučila sam da ustanem, makar najumornija, zapišem sve što mi je u mislima, vizijama i dozvolim da spava kada i ja krenem na spavanje. Jer inspiracija nikad ne spava.

Najbolje ideje kreiraju se kada ste na procepu između sna i jave, dve dimenzije u raskoraku. Nemate šta izgubiti, možda će i vas probuditi.

Budite oni koji menjaju svet kreirajući nešto svoje, nešto što će biti pixel ove dimenzije i u čemu će se ogledati milioni drugih.

 

Leave a comment