HOME IS MADE OF LOVE

Nismo se rodili da vučemo kočije tuđih sumnji, prekora, pitanja, uspona i padova. Nismo se rodili da ne volimo sebe, sudimo o svojim (i tuđim) postupcima, niti se sputavamo kroz život. Nismo se rodili da ne osetimo ljubav, jer u ljubavi smo došli svetu u zagrljaj.

Ovog Božića želim vam svima da spoznate ljubav.

Da osluškujete više, snažnije, nežnije i da pustite te pretovarene kočije iza svojih leđa. Možda ih ne vidite, ali ih vučete. Pustite i one koje ispred sebe gurate, ma koliko vam upadale u oči. Vremenom će i to prestati, kada zastanete u ljubavi.

Medena kućica #kolaci #vojvodina #slatko #slatkisi #medenjaci

A post shared by Borka Bjelić (@borkabjelic) on

Spoznaje nam obično dolaze kada smo spremni ili prošli proces koji nam je bio namenjen. Nekima je potrebno više vremena, nekima manje, ali svima nam stignu adresirane imenom koje retko izgovaramo, jer naše je. Zato svoje ime izgovorajte češće, obraćajte se sebi više nego drugima. Recite koliko vam je divno biti saputnik ovog života sa dušom kakva ste. Recite koliko je malo potrebno za sreću, a sve izgovore oko sebe pustite. Recite to na sav glas, bez obzira ima li koga u blizini. Čućete svoje ime, čućete ga možda po prvi put zaista onako kako zvuči vašom dušom izgovoreno.

Minimalizam neka vam svima bude izbor, ne moranje. U manjem vidimo više, čujemo jasnije, osećamo snažnije. Manje nije odricanje, manje je put ka sebi.

Ponekad vam se može desiti da dajete sebe, ulažete trud, vreme, energiju, novac, u vezu i odnose sa nekim ljudima, ali nekako ništa ne ide u smeru u kom bi trebalo. (Ili možda baš u tom smeru ide?) Osvestiće vas kad tad neki trenutak u kome ćete reći DOSTA, SAD STANI! i postavićete pitanja: "Zar je sve u novcu? Zar je sve u tome ko je više kriv? Zar je u tuđe lakše upreti prstom, dok sebe ne vidimo? Zar…???" Želim vam da kraj sebe ne samo za ovaj Božić, već svakog dana, imate nekoga ko život meri dušom a ne novcem, kome je najlepši trenutak dan sa vama i ne bi ga nikad menjao sa fudbalskom utakmicom ili frizerskim salonom, želim vam nekoga ko ume da poštuje vreme sa vama, emociju, svaki trenutak. Želim vam nasmejane dane i svetlucavim željama ukrašene noći. Želim vam da ove praznike napravite najbolje poteze svog života i uživate! Ponekad je bolje biti sam nego u lošem društvu. Budite uvek u najboljem društvu! Ako mislite da nekog takvog još niste pronašli, varate se. Vi ste sebi najbolje društvo. ⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄ #MajaWu #bozicnaiznenadjenja #bozicnakolumna #nedeljnakolumna #radost #ljubav #novac #ljudi

A post shared by Maja Wu (@majaawu) on

Kada sam krenula na svoj put nisam znala gde će me odvesti, ali sam osećala da mesto i poruka za mene moraju biti posebni, baš kao i sve u mom životu. Donelo mi ravnotežu, da ne pretegne ni jedna strana, a često sam ja pretezala misleći da je tako ispravno. I bilo je ok. Niko me nije terao, niko mi nije branio. Znači mogla sam i usudila sam se, sledeći strah ili polet osećaja.

I danas sam tu. Na današnji dan, uveliko svesna da su neke moje odluke sazrele odavno, da se krug uvek treba zatvoriti hteli mi to ili ne, kao i da me tek čeka divno putovanje ovim životom. Moj put je počeo odlukom da svedem sebe na suštinu srca i ne slušam ništa osim otkucaja, tog divnog bića u meni što sve vidi i sve zna, samo ga ja ponekad zatrpam glupostima i neumornim odgovorima a da pitanja nisu postavljena. Umela sam da obrnem redosled, ‘sve ja kao znam’, a prečesto su se javljale i one savetodavke što sve znaju a nikad živele nisu iza granice straha. Od danas živim u pitanju, ne tražim odgovore, nalaze oni mene.

Pronašla sam suštinu ravnoteže.

Ljudi su tu da ih pustiš koliko tebi prija, ni manje, ni više. I nikome nisi dužan svoje objašnjenje. Sviđalo se to ili ne, tek kada se zatekneš u toj slobodi izbora, shvatiš koliko si vremena potrošio na analize, mišljenja, upiranja i poniranja.

Ljubav sam. Ne trebam nikoga da mi to kaže, niti da mi porekne. Svako ti nudi samo ono što u sebi nosi. I ako vam nude ono što vam se ne dopada, nemojte primiti. Sve što ne primite, čije je? Ljubav sam. Ljubav si. U ljubavi nastavljam svoj put, tamo gde mi je oduvek valjalo biti, tamo gde jesam.

Posao je igra, zabava života. Živim i stvaram, moja je mantra, afirmacija, metoda i tehnika. Ne prihvatam ništa što se kosi makar sa najmanjim delom unutar mene. Ne puštam ništa što mi se ne dopada. Dosledno idem kroz svaki dan, ne ka materijalnom, već ka igri zadovoljstva. I niste posao, niti njegov činovnik, vi ste njegov partner u plesu i prijatelj u pesku.

Uživajte u njemu.

Dom mi je važan. Važniji nego sam ikad bila svesna. Ne da zidove okitim lažnim životom, slikama tuđih vizija, niti prostorije napunim bojama kako bih zadivila okolinu. Šta će mi to ako praznina ostaje kada se svetla ugase? Videla sam takav život, bila mu rob dve godine, onaj svesni, samokažnjavajući, jer je bilo lakše prećutati, prihvatiti. Opet su došla vremena kada više ne ćutim, ne odričem se i ne prihvatam! Dom je važan. Setila sam se toga na svom putu. Jedan sjajan prijatelj mi je poverio pre par godina, kada sam kretala na put: “Ne brini, iza tebe ostaju samo zidovi. Ti si ta koja dušu unosi, dom gradi i ljubav prenosi.”. Opet sam u ulozi domaćice svog života i bojim koracima sve ono što se tuđim bojama ne može sakriti.

I verujte mi, ne treba vam taj auto koji toliko gledate iz večeri u veče, niti još jedna firmirana torba. Ne treba vam mnogo toga.

Manje je više.

Potrebno vam je da ostanete sami sa sobom, a o svemu ovome drugom, kroz ljubav i u novoj godini…u nekoj novoj kolumni…

Neka i vaša godina bude svetlost kojom obasjavate put sebi i drugima.

Dragi prijatelji i čitaoci, budite ljubav u svima koje sretnete na svom putu! U prazničnom ruhu, kada nam je svima potrebno malo nežnosti, pažnje, dobre energije, tragova srca, poklonite sebi ili onima koje volite nešto drugačije. Roman koji slavi ljubav "Maslačak nošen vetrom", vodič kroz lični rast "Anima healing dnevnik", zbirke priča koje veruju u život, umetničke radove Iksill sa posebnim motivima i porukama, rukotvorine umetnike Borke Bjelić i sve to uz poseban božićni popust od 20% na sve proizvode u našoj maloj kreativnoj radionici! Potrebno je samo da unesete kod prilikom kupovine: 25122016mnv Zavirite u svet reči i umetnosti — www.majawu.com/bootik #MajaWu #knjige #iksill #umetnost #rukotvorine #bozicnaiznenadjenja #BorkaBjelic #bozic #christmas #joy #belove #love #ljubav #praznici #radostdeljenja #pokloni #books #europe #mainz #sombor #belgrade #zagreb #sarajevo #novisad #iksilldesign

A post shared by Maja Wu (@majaawu) on

Leave a comment