ČISTO SRCE

Samo ti znaš šta ti je na duši.

Pre par godina napravila sam najveću grešku svog života. Nisam verovala u ono više Ja koje je oduvek znalo šta se treba i šta meni treba. Verovala sam da me ‘tamo negde’ čeka ko zna šta.

Nije me čekalo ništa.

Sigurna sam da mnogi od vas misle da su na pravom putu ili da ih negde nešto vuče dalje. Mogu vam reći da ćete tek nakon dugog putovanja ili u sred njega, shvatiti koliko ste bili u zabludi. Zastanite. Ne žurite. Nije sve onako kako vam se čini. Nekad je molitva srca jača od zova nomada koji ne zna kuda bi pošao. I ako ne stignete tamo gde ste mislili da bi trebalo, ne brinite. Možda ste već na pravom mestu.

Život je avantura koju nosiš u sebi. Ne možeš je otkriti u drugima, niti će ti je neko moći zameniti. Svoju avanturu možeš videti samo čistog srca i zato sebi to dozvoli. Budi nasmejan, srećan, zaigran.

Jednostavno živi.

I dok nije prekasno, vrati delove koji ti nedostaju, budi najbolja verzija sebe na način za koji znaš da je tvoj način. Ne menjaj se zbog nikoga, ne prilagođavaj se nikome. Budi dosledan svetlosti koja te obasjava kada joj se najmanje nadaš. Jer samo dosledni koračaće po vodi, voleti bezuslovno, dati ti sve svoje i kada nemaju ništa, staviti te ispred sebe, znati šta voliš i kako, samo dosledni znaće da se smeju srcem i detinjom dušom, bez naplate.

I dok nije kasno, jednostavno živi svoj život.

Čistog srca možeš se moliti gde želiš, kako želiš, kome god želiš, čuće te. Čistog srca možeš da vidiš sve, čuješ i što se ćuti. Ako čistog srca nisi spreman istupiti pred sebe, džabe ti sve molitve ovog sveta, džabe ti sve nade i verovanja, svi odlasci u hram. Hram si ti dragi moj i dok god ti je hram čist, bićeš dobro.

Kao što umivaš lice, telo, umij svoj hram još snažnije.

Ne ostavljaj za sobom ono što danas možeš ispraviti, jer vreme je jedino što nemamo.

Mainz, 05. Avgust 2016.,
danas zapalih sto svećom i tamjanom, okadih dušu gde odavno nisam, ostah dužna odavno, vratiću

 

Leave a comment