NAJBOLJE NAM TEK PREDSTOJI

Mlađa sam od mnogih svojih vršnjaka jer redovno gazim kroz bare, umem da se zaigram rukama u testu i uživam da lutkama šijem garderobu. Nisam specijalno talentovana za šivenje ali za igranje jesam. Kao dete, bila sam previše ozbiljna. Umela sam lepo da pišem, čak sam pronašla svoj prvi roman napisan pre više od 30 godina. Volim kratku formu i britko izražavam svoje misli. Na granici drskog, dovoljno da zagolicam čitaoca da nastavi da čita. Kada porastem, živeću u kamenoj kući pored mora i pisaću priče za decu. Sa tavana će se čuti zvuk saksofona.Ta kuća je moj tajni raj, ušuškan u bokeljsko plavetnilo.Deca su najiskrenija publika. Uspem da ih omađijam da zaspu a sutra traže nastavak priče od sinoć. 

Zbirka “Priče iz života razvedene mame” je moja podrška razvedenim mamama.
Neke je nasmejala, nekima pomogla da isplaču gorak ukus posle razvoda, a mnogima je poslužila kao odskočna daska da se, posle razvoda, okrenu ka sebi i svojim životima,  novim izvorima radosti i novim ljudima. Razvod nije kraj života već samo jedne faze. Na kraju je uvek, novi početak, to je poruka moje knjige koja možda baš vas nasmeje i pokrene od tuge i tame ka svetlosti i radosti. Često ljudi zaboravljaju da imamo samo jedan život i da je u svakom padu i šansa da se ponovo ustane. Da li ćemo i kako ćemo nove prilike da koristimo, sami biramo.
Kada se čovek zaglavi u svojim vrtlozima, prija saznanje da, van tog mraka, postoji podrška nekog ko neće da vas osuđuje, ispituje, kritikuje vaše poteze već samo da postoji. Osnivač sam mentorskog programa “Kafa sa Sanjom”, termini i mesta održavanja druženja budu objavljeni na Facebooku a šta radimo? Pričamo, pijemo kafu, smejemo se. Nekad bude i suza, nekad se neki upoznaju, nekad obećavamo sebi da ćemo više da se volimo a manje bavimo nebitnim. Raziđemo se dobro raspoloženi. To je suština, podeliti svoju dobru Energiju sa onima kojima nedostaje, koje je razvod ili samački život iscrpeo toliko da im je svejedno šta će i kud će. Za sve što prevazilazi nivo priče, tu su psihoterapeuti, sportski trener, savetnica za ishranu i ostali stručnjaci koji će rado pomoći svakom ko njihovu profesionalnu pomoć potraži.
                                                                                      Sanja Ciganović

Leave a comment